Tulopäivä:
Lähtöpäivä:

Turku hotellit

Lajittele Turku hotelleja klikkaamalla otsikkoa

NimiHinta/yö alk.Luokitus
Holiday Inn Turku

Holiday Inn Turku

594
Omenahotelli Turku

Omenahotelli Turku

Omenahotellit Hotels.com (FI) Omenahotelli Turku
662
Forenom Apartments Turku

Forenom Apartments Turku

690
Best Western Hotel Seaport

Best Western Hotel Seaport

Booking Hotels.com Best Western Hotel Seaport
713
Best Western Hotel Seaport

Best Western Hotel Seaport

720
Radisson Blu Marina Palace Hotel, Turku

Radisson Blu Marina Palace Hotel, Turku

764
Centro Hotel Turku

Centro Hotel Turku

770
Scandic Julia

Scandic Julia

Booking Hotels.com (FI) Scandic Julia
773
Sokos Hotel Hamburger Brs & City Brs

Sokos Hotel Hamburger Börs & City Börs

854
Cumulus City Turku Hotel

Cumulus City Turku Hotel

Booking Hotels.com Cumulus City Turku Hotel
893
Ruissalo Spa Hotel kylpylhotelli

Ruissalo Spa Hotel kylpylähotelli

943
Sokos Hotel Caribia

Sokos Hotel Caribia

953
Centro Hotel Turku

Centro Hotel Turku

953
Kotimaailma Apartments Turku

Kotimaailma Apartments Turku

990
Scandic Plaza Turku

Scandic Plaza Turku

Booking Hotels.com (FI) Scandic Plaza Turku
994
Sokos Hotel Seurahuone

Sokos Hotel Seurahuone

1073
Centro Hotel Turku

Centro Hotel Turku

1293

 

Hotellit Turun keskustassa

 

Turku on tunnetusti Suomen vanhin kaupunki ja täynnä historiaa, varsinkin pinnan alla. Valitettavasti samaa ei voi sanoa kaupungin hotelleista, sillä onhan kaupungin lukuisat historialliset rakennukset tuhoutuneet lähes kokonaan. Vanhimmat ovat 1800-luvun puolivälistä. Hotelleja ei juuri vanhoissa rakennuksissa ole. Silti Turun lukuisista keskustan hotelleita löytyy persoonallisia ja viehättäviä hotelleja erilaisiin tarpeisiin ja vaatimuksiin.

 

Turun historiaa tuntevat kaikki suomalaiset jonkin verran, mutta kerrataan kuitenkin sen verran, että virallisesti Turun kaupunki on 1200-luvulta asti. Turku toimi Suomen pääkaupunkina aina 1800-luvun alkuun saakka, jolloin Turku menetti valtakunnan ykköskaupungin pestin pienelle kyläpahaselle, Helsingille, joka kuitenkin oli strategiselta sijainniltaan paremmin lähellä Pietaria. Viimeinen niitti tässä kaupunkien taistossa oli Turun palo 1827 jolloin lähes koko kaupunki tuhoutui. Tällöin myös yliopisto siirrettiin Helsinkiin.

 

Sattuneista syistä johtuen keskiaikaista Turkua ei juuri enää näy, muuten kuin Tuomiokirkossa ja Turun linnassa, jotka molemmat ovatkin upeita käyntikohteita Turkuun suuntaavalle turistille. Vanha suurtori on upea myös, mutta sen rakennukset ovat ajalta palon jälkeen, eli 1800-luvun puolivälistä, kuten muutkin Turun historialliset rakennukset.

 

Turku on upea matkailukaupunki, ja toki siellä harrastetaan myös musiikkia ja kulttuuria. Kesäaikaan kaupungissa on valtavasti tapahtumia, ja tällöin kannattaa varautua varaamaan hotellit todella ajoissa. Mikäli mielit käyttää alennuskoodeja tai muita tarjouksia, suosittelemme varaamaan jopa kuukausia etukäteen.

Hotellit Aurajoen varrella

 

Turun ylpeys on keskiaikaisten kohteiden lisäksi kaunis Aurajoki, joka virtaa Turun läpi. Kyllä, vesi siinä on ruskeaa ja sameaa, eikä siinä ehkä kannata uida, mutta sitä voi hyvin soutaa ja kaupungin valojen välkkeestä sen liplattavassa vedessä nauttia. Aurajoen rannat on upeasti kivetty ja rakennettu, sen vartta voi kävellä, ja osa siitä on valaistu.

 

Aivan Aurajoen rannalla sijaitsee muutamat Turun parhaimmista hotelleista. Radisson Blu Marina on yksi Turun kalleimmista ja kauneimmista hotelleista. Hotellin joenpuoleisista huoneista on upeat näköalat Aurajoelle, varsinkin syksyn pimeinä iltoina valaistu joki on upeaa katseltavaa. Hotellissa on loistavat palvelut kokoustiloineen, upeine saunaosastoineen, mutta toisaalta se on lapsiystävällinen ja soveltuu myös lapsiperheen majailuun erinomaisesti. Hotellihuoneen hinta lähtee noin 150 eurosta.

 

Hotelli Scandic Julia sijaitsee lähellä Aurajokea ihan ydinkestustassa. Hinnaltaan Scandic on hieman edullisempi kuin Radisson Blu, mutta palvelutasoltaan ei yhtään häviä sisarelleen. Tasokas huonepalvelu, ilmainen wifi, hyvä ravintola ja muut palvelut pitävät asiakkaan kuin asiakkaan tyytyväisenä.

 

Kumpikaan näistä hotelleista ei ole suuren suuri, joten mikäli mielit saada näistä huoneen varsinkin tapahtumien aikaan, ole ajoissa liikkeellä! Varaaminen on helpointa, edullisinta ja nopeinta netissä, joten klikkaa hotelliin esim tämän sivuston kautta, niin saat netistä irti parhaat mahdolliset tarjoukset ja alennukset.

 

Ydinkeskustan hotellit Turussa

 

Turun ydinkeskustasta löytyy myös muita laadukkaita hotelleja. Aivan kävelykadun kupeella, keskellä kaupungin kuumista sykettä, sijaitsee Scandic Plaza Turku. Tämä hotelli sopii niin liikematkustajille, kaupunkilomaa viettäville kuin lapsiperheillekin. Hotellissa on hyvä palvelu, huonepalvelu, aamiainen, ilmainen pysäköinti sekä wifi, lapsiystävällisyyteen panostetaan.

 

Original Sokos Hotel Seurahuone on yksi Turun vanhimmista hotelleista ja kenties huonemäärältään suurin. Seurahuoneella laatu ja hinta kohtaavat erinomaisella tavalla, sillä se ei jätä ketään kylmäksi. Keskeinen sijainti on todella hyvä, hotellille ei ole satamastakaan matkaa montaa kilometriä. Ravintola, huonepalvelu, ilmaiset pysäköinnit ja wifit ja muut tekevät asiakkaat takuuvarmasti tyytyväisiksi.

 

Hotelli Cumulus Turku on todella hyvä hotelli hintalaatusuhteeltaan! Se sijaitsee keskustassa lähellä Aurajokea, ja huoneita voi saada todella edullisestikin, varsinkin jos käyttää alennuskoodit ja alennukset hyväksi netistä varatessa.

 

Edulliset hotellit Turun keskustasta

 

Turun keskustan hotellien hintataso vaihtelee melkoisesti: hotellihuoneen voi saada jopa 60 eurolla, kun siitä kalleimmillaan voi joutua maksamaan yli 200 euroa. Edullisia hotelleita löytyy myös aivan kaupungin keskustasta, läheltä ravintoloita, kauppoja, yökerhoja ja muita menoja.

 

Yksi hyvä mutta halpa hotelli on kolmen tähden Hotel Harriet, josta hotellihuone irtoaa edullisimmillaan noin 70 eurolla. Hotellihuoneen hintaan sisältyy aamiainen, ilmainen wifi ja ilmaiset parkkipaikat. Harriet on hyvä perushotelli silloin, kun ei vaadi hotelliltaan mitään luksusta, esimerkiksi erinomainen yöpaikka kiireiselle mutta edullista majoitusta hakevalle liikemiehelle.

 

Toinen hyvä ja halpa hotelli on Bed and Breakfast Tuure, sekin keskustassa. Tässä hotellissa, tai hostellissa, voi viettää Turun keskustan edullisimmat yöt, mutta ihan kohtuutasoiset. Huoneet ovat nimittäin ihan hotellitasoa ja aamiainenkin, joka sisältyy huoneen hintaan, monipuolinen ja hyvä.

 

Turun ydinkeskustassa on myös Omenahotelli, jossa saa aina yöpyä edullisesti. Syynää tarjoukset ja alennukset tarkasti myös Omenahotellia varatessa, sillä Omenahotelleihin on usein voimassa hyviä alennuskoodeja.